Over ons

Ontmoet de 3 firmanten van Kwekerij Grootscholten: John, Mark en Remy.

 

John Grootscholten

Binnen ons bedrijf ga ik over de afzet van onze producten. Het nakomen van afspraken, is voor mij een heel belangrijk punt als het gaat om het contact met onze klanten. Maar ook in de relatie met onze leveranciers, vind ik dat belangrijk. We bouwen graag aan langdurige relaties. We moeten elkaar zien als partners in business. 

Ik ben trots op het feit dat medewerkers lang bij ons werken. Wij dragen ook graag verantwoordelijkheden over aan anderen. Dat biedt jezelf de ruimte om je met andere dingen bezig te houden. Meer verantwoording bieden aan wie dat wil en aankan, levert hem of haar meer uitdaging in het werk op. Daar help je jezelf en de medewerkers op je bedrijf verder mee. 

Ik ben vaak op de kwekerij te vinden. Maar als ik niet aan het werk ben, stap ik graag op de racefiets. En met mooi weer, lekker met elkaar varen. Heerlijk!

"Wat je afspreekt, moet je waarmaken."

Mark Grootscholten

Het beste product is voor mij een totaal product. Niet alleen kwaliteit is belangrijk. Maar ook de puntjes op de ‘i' bij afleveren tellen mee. Dat maakt uiteindelijk dat een kwalitatief hoogwaardig product de kwekerij verlaat.

Volle auto’s die de kwekerij verlaten, geven aan dat klanten je weten te vinden. En je nog steeds interessant bent. Om een goed product af te leveren is het belangrijk dat iedereen weet wat zijn taak is. En deze op de juiste manier uitvoert. Dan gaan producten netjes ingepakt en verwerkt de deur uit. Dat vind ik mooi! De planning op de kwekerij samen met arbeid en inkoop zijn mijn verantwoordelijkheden.

Ik ben vaak te vinden op de kwekerij. Maar zodra het mooi weer is of het werk erop zit, ben ik graag thuis bij mijn gezin. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af om met de kinderen op stap te gaan. En zodra het seizoen erop zit, spring ik lekker op de fiets!

"Weer een volle auto op weg naar klanten. Dat blijf ik mooi vinden!"

Remy van der Knaap

Het begon allemaal met een stageplek in 2002 vanuit de Tuinbouwschool. Ik had het hier naar mijn zin, dus ben ik gebleven. Sinds januari 2017 ben ik toegetreden als derde firmant. Binnen het bedrijf hebben we alle taken goed over ons drieën verdeeld. Ik ben verantwoordelijk voor de teelt. Daar ligt ook mijn ervaring en mijn passie. Ik kijk naar het product en zie wat het nodig heeft. Ik houd ervan bezig te zijn met de elementen van de natuur. Daar waar nodig, stuur ik bij. Het voorjaars- en winterzonnetje, daar word ik blij van. Dan staan de planten mooi te glimmen.

Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de teelt, ben ik een mooie toevoeging qua persoon. John en Mark zijn wat behoudender. Ik ben nuchter en slagvaardig. Overal is wel een oplossing voor. Op die manier vullen we elkaar goed aan. Dat maakt ons een goed team op een prachtig bedrijf!

In mijn vrije tijd schaats en fiets ik graag. Daarnaast hoef ik mij nooit te vervelen met onze drie dochters en ons drukke gezinsleven.

“Heerlijk als de planten gaan glimmen van het zonnetje in het voorjaar en de winter.”

Meer weten over onze kwekerij?


Ons bedrijf