Ons bedrijf

Leverancier van meer dan alleen een goed gekweekt product.

 

Terug in de tijd

De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1944. Schade na een bominslag deed de wegen van Leen en Koos Grootscholten scheiden. Na eerst gezamenlijk een bedrijf gerund te hebben, besloot opa Koos zelfstandig verder te gaan.

Voor de waarde van 324 gulden kocht hij ons toenmalige bedrijf. Later kwam vader Hans met het gewaagde idee om perkgoed te gaan telen. Vooruitstrevend voor die tijd, maar tot op heden nog steeds de hoofdteelt binnen ons bedrijf.

Sterke punten

Ons assortiment wisselt continu. In het voorjaar telt het zo’n 50 soorten verschillende zomerbloeiers. Gevolgd door cyclamen en seizoensproducten in het najaar en de winter.

Wij zijn trots op onze kijk op nieuwe producten. Binnen wat past op het bedrijf, zoeken we steeds naar uitbreiding van ons assortiment. We zoeken naar exclusieve soorten die iets toevoegen aan ons bestaande assortiment. De ene keer omdat ze kwalitatief beter zijn. En de andere keer omdat ze mooier presenteren, beter weg groeien in de tuin of vernieuwend zijn qua vorm of kleur.

Eenjarige zomerbloeiers, seizoensproducten & cyclamen

Eerlijke leveranciers

Wij, bij Gebr. Grootscholten, staan voor eerlijk en open communiceren met elkaar. De afspraken die we maken, komen we na. Met onze afnemers, maar ook met onze leveranciers. We investeren in langdurige relaties en streven ernaar een betrouwbare leverancier en afnemer te zijn.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieu staat bij ons hoog in het vaandel. In februari 2017 is het project Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk gestart. Hiermee voorzien wij onze kassen met duurzame warmte.

Daarnaast nemen we onze verantwoordelijkheid tot het beperken van de impact van onze omgeving. Zo gebruiken wij zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde en herbruikbare grondstoffen. En maken wij ons hard om verspilling tegen te gaan.

Ook zetten wij steeds meer biologie in om onze planten te beschermen tegen vervelende insecten in onze gewassen.

Wil je onze kwekerij komen bezoeken? Gezellig!


Neem contact op